@akerro: Pokazywałem jak byłem mały. Zdjęć swojemu jedzeniu nie zwykłem robić, uważam to za pretensjonalną modę, której ulegają lemingi i inne bezguścia.
Prawdziwa pizza powinna być nie na "bułce", tylko na cienkim placku, odpowiednio upieczonym, żeby to się trzymało jakoś, żeby było lekko chrupiące oraz "dodatki" powinny być "dodatkami", a nie dominować nad całością. Niewiele, z umiarem w liczbie i ilości.
@zryty_beret: dlaczego prawie każdy twój post na jaki trafiam to jest narzekanie i to nie takie zwykłe narzekanie tylko pierdolenie typu "kiedyś było lepiej"?
@rdzen: Jak najbardziej się z Tobą zgadzam, ale... Proszę przykład: http://i.imgur.com/aDOZcX4.jpg - tu jest za dużo wszystkiego. Wzdragam się kiedy widzę coś takiego, z pizzą to ma wspólną tylko nazwę ;)
Kwestia tego, czego mnie nauczyli o pizzy prawdziwi kucharze, którzy na fachu się znają i którzy mi pokazali, gdzie w okolicy dostanę "prawilną" pizzę. Od tamtej pory uważam się za małego wrednego purystę w tej kwestii :P
@derp: Dlatego, żebyś miał o co pytać, dlaczego mam Cię w zablokowanych. Tak, to bug, że tu w ogóle mogłeś odpisać na mój komentarz.
@zryty_beret: Tak, ja rozumiem, że pizza tylko na cienkim, pieczona na ogniu, z nieopadającym ciastem itd, ale ta amerykańska wersja też jest zajebista <3 Jadłam "prawilną" pizzę, jadłam mniej prawilną i każda mi smakuje, bo każda to pizza, a każda pizza (jeśli nie jest pizzo-zapiekanką) jest przepyszna!
Comments
Sprzeciw. To nie jest pizza, tylko amerykańska wariacja na temat pizzy, przeładowana wszystkim. Co za dużo, to nie zdrowo.
Nadto w naszym pięknym kraju lubują się ludzie w czymś, co złośliwie można nazwać "pizza alla polacca", czyli też przedobrzona do granic możliwości.
O prawdziwą pizzę niestety dziś już trudno.
@zryty_beret: pokaż.
@akerro: Pokazywałem jak byłem mały. Zdjęć swojemu jedzeniu nie zwykłem robić, uważam to za pretensjonalną modę, której ulegają lemingi i inne bezguścia.
Prawdziwa pizza powinna być nie na "bułce", tylko na cienkim placku, odpowiednio upieczonym, żeby to się trzymało jakoś, żeby było lekko chrupiące oraz "dodatki" powinny być "dodatkami", a nie dominować nad całością. Niewiele, z umiarem w liczbie i ilości.
@zryty_beret: no to pokazałbyś jakiś przepis albo dzieło
@akerro: Opisałem ;)
@zryty_beret: no i jak z tego zrobię pizze? nie napisałeś ile danych składników ani ile piec ;/
@zryty_beret: ale na tych gifach jedyne czego jest więcej to ciasta (pan pizza) i sera. Czyli tak, jest to pizza amerykańska ale wciąż pizza.
@zryty_beret: dlaczego prawie każdy twój post na jaki trafiam to jest narzekanie i to nie takie zwykłe narzekanie tylko pierdolenie typu "kiedyś było lepiej"?
@rdzen: Jak najbardziej się z Tobą zgadzam, ale... Proszę przykład: http://i.imgur.com/aDOZcX4.jpg - tu jest za dużo wszystkiego. Wzdragam się kiedy widzę coś takiego, z pizzą to ma wspólną tylko nazwę ;)
Kwestia tego, czego mnie nauczyli o pizzy prawdziwi kucharze, którzy na fachu się znają i którzy mi pokazali, gdzie w okolicy dostanę "prawilną" pizzę. Od tamtej pory uważam się za małego wrednego purystę w tej kwestii :P
@derp: Dlatego, żebyś miał o co pytać, dlaczego mam Cię w zablokowanych. Tak, to bug, że tu w ogóle mogłeś odpisać na mój komentarz.
@zryty_beret: Tak, ja rozumiem, że pizza tylko na cienkim, pieczona na ogniu, z nieopadającym ciastem itd, ale ta amerykańska wersja też jest zajebista <3 Jadłam "prawilną" pizzę, jadłam mniej prawilną i każda mi smakuje, bo każda to pizza, a każda pizza (jeśli nie jest pizzo-zapiekanką) jest przepyszna!
@rdzen: Co kto woli - ja nie lubię tych przeładowanych typu amerykańskiego :)
@zryty_beret:
??? w jakim to jest języku? z resztą czego ja oczekuję od jakiegoś internetowego frustrata