Tak co do moich obaw co do mrożenia ryżu to powiem wam że internety kłamią. Całe danie (ryż, kurczak, warzywa smażone) po podgrzaniu w mikrofali smakowało bardzo dobrze. Z ryżu wcale się ciapa nie zrobiła jak to wszędzie piszą. Może kwestia tego, że sporo ludzi rozgotowuje ryż/makaron zamiast ugotować al dente i jak potem zamrożą to faktycznie im się ciapa zrobi i bzdury wypisują.
Jedno danie było też z kaszą jaglaną i ona też przeżyła w doskonałej formie :)
@Analfabeta: Nie rozumiem idei zamrażania ryżu skoro w 20 minut możesz mieć świeży. Smaż tylko mięso z warzywami jak bogowie przykazali a ryż oddzielnie z boku.
@Volkh: Mimo wszystko wygodniej wyciągnąć z lodówki cały gotowy obiad w pojemniczku niż robić nawet coś tak prostego jak ugotowanie ryżu :)
@Analfabeta: Kurczak z ryżem w jakimś sosie. Zamknięty w hermetycznym pojemniczku w zamrażarce przez 3 tygodnie. Zjedzony po powrocie z Polski i do dziś żyję. Było w dobrym stanie, całkiem smaczne.
@Analfabeta: z mrożeniem ogółem spoko jest z czymkolwiek, chodzi raczej o przechowywaniem tego w lodówce.
@Volkh: nie zawsze się ma i te 20 minut...