
Witajcie, drodzy chomikujący!
Mój chomik, na którym właśnie jesteście, nie jest takim sobie "zwykłym" chomikiem
- u mnie można znaleźć takie pliki, których nie ma w swojej spiżarce żaden inny!
Istnieje od stycznia 2016 roku, ale rozwijany jest intensywnie od czerwca 2023 roku.
Lubię być kreatywnym, więc dokładam wszelkich starań, by mój chomik był
jednym z najbardziej rozpoznawalnych na platformie.
Każdą wolną chwilę czasu poświęcam na szukaniu w Internecie i zamieszczaniu w tej spiżarni plików, które mogą być tak cenne, że trzeba je zachować, zanim "nagle
i niepostrzeżenie" znikną z całego cyfrowego świata na zawsze!
Ponad 49 tysięcy plików w ponad 930 GB (stan na 3 października 2025) -
do wyboru, do koloru. Wszystko ładnie posortowane - i alfabetycznie, i kategorycznie!
Treści pochodzą z bezpiecznych i legalnych źródeł - żadnych wirusów i cracków.
Obiecuję każdemu odwiedzającemu dwie najważniejsze rzeczy
- 0 procent nudnych treści i 100 procent satysfakcji z przeglądania!
Tak więc... bez obaw, zapraszam do zwiedzania mojej spiżarni!
Zachęcam też do odwiedzania moich znajomych w LIŚCIE POLECANYCH!
CO CZWARTEK KOŁO GODZINY 16:00 1 GB TRANSFERU W WERSJI FREE.
POZA CZWARTKIEM TEŻ TYLE SAMO, JAK NABIORĘ WYSTARCZAJĄCO PUNKTÓW.
:) :) :)

Wiem, że późno się budzę i już po kwiatkach, ale teraz chyba wszystkie żółte sery są bez laktozy. Ja jestem amator, ale mi się wydawało, że laktoza w mleku jest normalna, a mleko w serze i dla mnie to jest informacja, że ktoś zrobił ser z mleka z którego ktoś w laboratorium wyciągnął laktozę. Za moich czasów takich rzeczy nie było. Jeszcze się chwalą serem modyfikowanym laktonicznie.

@Deykun: ostatnio dowiedziałem się, że ponoć wszystkie sery teraz są robione z mleka w proszku, dlatego tak łatwo o sery bez laktozy, bo substraty są łatwe do manipulowania. Żadnych starych sprawdzonych sposobów.

Zaskoczyło mnie, że ajdajzler studiuje, bo ile on musiał mieć lat jak strims jeszcze działał żeby teraz być na strimoidzie i studiować? Trzy?

@sens: ja jak miałem 15 lat to takie bzdury pisałem na pewnym forum gitarowym xd dobrze że już nie istnieje

@Deykun: noo ja w ogóle ostatnio sobie przypomniałem o takiej sprawie, bo znalezłem na jakiejś mojej starej chmurze screenshoty że ktoś mi pisał że karachan ma na mnie jakieś podwiekowe teczki jak miałem 12 lat xd i wystalkowali do jakiej szkoły chodzę i komuś w internecie powiedziałem że jestem ministrantem i taki kryptonim miała moja sprawa w którymś momencie, ale z racji że nie pisałem nic specjalnie edgy ani krindżowego to na jednym wątku się skończyło i jakichś randomowych konwersacjach z karaluchami, którzy mnie trollowali, w sumie przez parę dni bałem się tych słynnych zlewów, ale ostatecznie to na zupełnie niczym się skończyło. ale myślę że gdybym podpadł karaczanowi jakimś moralizatorstwem albo nwm pisaniem czegoś bekowego że zgłoszę ich na policję czy coś to pewnie dostałbym więcej atencji od nich i mogłoby się to jakimiś zlewami skończyć czy innymi randomowymi sytuacjami

dzisiaj sie dowiedzialem ze taki jeden kolo co go znam z neta od jakichs 11 lat to brat rapera RENO xd

@rakkenroll: mocne xd ja niedawno poznałem typa co dubbingowal kilka bajek ktore ogladalem jako głos dzieciency
Zabrakło mi na strimoidzie grupy o serach, więc ją założyłem.
Założyłem ją przede wszystkim po to, żeby się podzielić ze światem informacją, że znajomy przywiózł mi z Włoch podobno przepyszny ser. Podobno. Nie jestem w stanie go wziąć do ust z powodu jego charakterystycznego zapachu. Tak ogółem bardzo lubię różne "śmierdzące" sery. Nie przeszkadzają mi ich zapachy. Jednak ten jeden śmierdzi jak niedomyta skóra między palcami u stóp. Tej bariery nie jestem w stanie przełamać.